Od 31.10.2020 do sprzedaży wchodzi "Bierhalle Pumpkin Ale (Piwo Dyniowe)"
zawartość alkoholu: ok. 5.8%
ekstrakt: 13.7o Plato
Pumpkin Ale (Piwo dyniowe) jest piwem jęczmiennym górnej fermentacji. Posiada barwę zamglono-pomarańczową (naturalnie mętne). W aromacie czuć przyprawy takie jak: gałka muszkatołowa, cynamon. W smaku również te przyprawy są dość dobrze wyczuwalne, ale wyczuwalna jest też treściwość słodowa. Piwo ma delikatną, subtelną goryczkę chmielową.
Do produkcji użyto wyłącznie naturalnych składników: woda, słód, chmiel, drożdże, pieczoną dynię, oraz przyprawy - gałkę muszkatołową, cynamon i imbir. Zastosowany imbir sprawia, że piwo to ma delikatny charakter rozgrzewający.
Piwo Dyniowe wywodzi się z USA. Pomimo zastosowania dyni do produkcji jest ona praktycznie nie wyczuwalna, stąd do produkcji stosuje się przyprawy wykorzystywane do pieczenia ciast dyniowych.
Czas leżakowania około 21 dni