Aktualności - Warszawa - Al. Jana Pawła II 82, lok.R4

Piwo Bierhalle Stout, jest piwem górnej fermentacji. Mocno wyczuwalne aromaty kawowe, palonego jęczmienia, może posiadać delikatne nuty kakaowe, drugoplanowe zbożowe. Barwa ciemno-czarna. Piana gęsta, brązowa (żółtobrązowa), utrzymująca się dość długo.

W smaku miarkowanie palone, zbożowa ostrość, wraz z umiarkowaną kwasowością, oraz średnią goryczką chmielową. Wytrawny kakaowy finisz który pochodzi od palonego zboża. Mogą być wyczuwalne smaki gorzko-słodkiej albo gorzkiej czekolady wyczuwalnej na podniebieniu, utrzymującej się do finiszu. Treściwość średnio pełna wraz z kremowym charakterem. Nagazowanie niskie. Mimo wysokiej goryczki i dużego zasypu zbóż ciemnych to piwo w odczuciu jest niesamowicie gładkie. Może zawierać lekkie odczucie ściągania wynikające z użycia palonego zboża. Proces leżakowania trwa około miesiąca.

Styl wyewoluował jako efekt próby przejęcia sukcesu London Porter. Oryginalnie był bardziej pełny i treściwy. Kiedy browar oferował stouta i portera, stout był zawsze mocniejszym piwem (oryginalnie było nazywane Stout Porter).

Piwo Bierhalle Stout zostało wyprodukowane przy użyciu wyłącznie naturalnych surowców: słodu jęczmiennego, płatków owsianych, miękkiej wody, aromatycznych szlachetnych odmian chmielu oraz drożdży górnej fermentacji.

Czas leżakowania: około 25 dni
Zawartość alkoholu: ok.5,2%
Ekstrakt: 12,8o Plato

Zawartość alkoholu: ok.5.8%

Eekstrakt: 13.7o Plato

Goryczka: 48 IBU

Piwo 0,4 l podajemy w szklance

„Bierhalle American Pale Ale (APA)” jest piwem jęczmiennym górnej fermentacji. Posiada barwę odcieni miedzi. Goryczka chmielowa wyrazista utrzymująca się maksymalnie do kilkunastu sekund po spożyciu. W aromacie dominują aromaty chmielowe ze szczególnym uwzględnieniem nut cytrusowych, które są pochodnymi użycia chmieli amerykańskich. Zastosowano w nim chmielenie na zimno.

„APA” jest odświeżająca oraz mocno chmielowa wraz z odpowiednio mocnym wsparciem słodowym.

Piwo „Bierhalle American Pale Ale (APA)” zostało wyprodukowane przy użyciu wyłącznie naturalnych surowców: słodu jęczmiennego, miękkiej wody, aromatycznych szlachetnych odmian chmielu oraz drożdży górnej fermentacji.

Czas leżakowania około 26 dni.

Szanowni Goście,

Pragniemy poinformować wszystkich zainteresowanych odwiedzeniem Restauracji Bierhalle, iż wszystkie zarządzenia Ministra Zdrowia oraz Głównego Inspektora Sanitarnego wydane w związku z koronawirusem COVID-19 mieszczą się w standardach pracy naszych zespołów, które pracują korzystając z profesjonalnych środków higieny zaakceptowanych przez powyższe urzędy.

Dodatkowo oprócz standardowych środków podjęliśmy działania prewencyjne w naszych restauracjach. Dokładamy wszelkiej staranności w obszarach higieny osobistej naszych pracowników oraz standardów sanitarnych przy przygotowaniu naszej oferty.

Zapraszamy wszystkich Gości do Naszych Restauracji w standardowych Godzinach ich działalności, ewentualne informację o zmianach znajdziecie Państwo w naszych kanałach komunikacji:

- facebook
- www.bierhalle.pl
- dzwoniąc bezpośrednio do wybranej Restauracji.

Szanowni Państwo!

W najbliższym czasie w naszej restauracji odbędzie się degustacja i savoir vivre picia wina, którą poprowadzi wybitny sommelier ze Stowarzyszenia Sommelierów Polskich.

Podczas kolacji będą mieli Państwo możliwość spróbowania potraw naszej kuchni oraz zakosztowania doskonałych win.

Poznają Państwo historię i ciekawostki z dziedziny produkcji i picia wina

Chęć uczestnictwa prosimy zgłaszać

  • osobiście w restauracji Bierhalle Arkadia
  • telefonicznie +48 601-677-962
  • mailowo: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Dokładny termin zostanie określony w bezpośredniej korespondencji

Ilość miejsc ograniczona!

Dane kontaktowe:

Adres:

Al. Jana Pawła II 82, lok.R4,
00-175 Warszawa

Godziny otwarcia:

Pon. - Czw.: 12:00 - 22:00
Pt. - Sob.: 12:00 - 22:00
Niedz. handlowe: 12:00 - 22:00
Niedz. niehandlowe: 12:00 - 20:00

Telefon:

+48 22 323 68 55
+48 601 677 962

Fax:

+48 22 323 68 57

Email:

Napisz do nas!

Sprawdź także:

Facebook

Dostępne piwa:

Aktualnie dostępne piwa na miejscu i na wynos w Bierhalle Warszawa Al. Jana Pawła II 82, lok.R4:

  • Pils
  • Marcowe
  • Weizen
  • APA
  • Stout

Zapraszamy serdecznie!

Nasze marki:

browarmia logo

bierhalle logo

Szukasz pracy?
Napisz do nas