Nasze Menu

Wrocław - Rynek-Ratusz 24-27

 

Ogniste skrzydełka - Flaming wings - Schrafe Hähnchenflügel

Ostre skrzydełka podane z selerem naciowym, marchewką i sosem jogurtowym. - 210/50/50/40 g

Spicy wings served with ribbed celery, carrot and yoghurt sauce. - 210/50/50/40 g.

Würzige Hähnchenflügel ohne Teig gebraten. Serviert mit Sellerie, Karotten und Joghurtsoße. - 210/50/50/40 g.

Cena: 28,00 zł

 

Chrupiące

Zestaw chrupiących zakąsek - Crispy This and That - Knuspriges "Dieses und Jenes"

Ostre panierowane skrzydełka, frytki, krążki cebulowe, kalmary panierowane, kąski z serem cheddar. Podawane z sosami czosnkowymi i BBQ - 100/64/80 g.

Chicken wings, onion rings, fries, calmari, cheedar cheese pieces, served with BBQ and garlic dips - 100/64/80 g.

Würzige panierte Flügel, Mozzarella-Käse, Zwiebelringe, panierte Calamari, Bissen mit Cheddar-Käse. Serviert mit Knoblauch- und BBQ Soßen - 100/64/80 g.

Cena: 47,00 zł

 

Domowy smalec ze skwarkami - Lard with pork scratchings - Hausgemachtes Schmalz mit Grieben

Smalec ze skwarkami, jabłkiem i cebulą, doprawiany czosnkiem, podany z kiszonymi oórkami i pieczywem - 100 g

Lard with cracklings, apple and onion, seasoned with garlic, served with pickled cucumbers and bread - 100 g.

Schmalz mit Grieben, Apfel und Zwiebel, gewürzt mit Knoblauch, serviert mit Sauergurken und Brot - 100 g.

Cena: 20,00 zł

 

Piwowarski precel - Pretzel with bavarian cheese - Brauerbretzel mit Obatzda

Ciepły, chrupiący precel, podawany z pastą jajeczną ze szczypiorkiem - 80/60 g

 A warm, crunchy pretzel, served with egg paste and chibves - 80/60 g.

Warme, knusprige Bretzel serviert mit Käse, Zwiebelpaste - 80/60 g.

Cena: 15,00 zł

 

Ziemniaczki w boczku - Potatoes in bacon - Kartoffeln im Speck

Złociste mini ziemniaczki, pieczone z serem Mozzarella, zawinięte w plaster wędzonego boczku - 200 g

Golden mini-potatoes, baked with Mozzarella cheese, wrapped in a slice of smoked bacon - 200 g.

Goldene Minikartoffeln, überbacken mit Mozzarella-Käse, eingewickelt in eine Scheibe geräucherten Speck - 200 g.

Cena: 23,00 zł

 

Śledź w oleju lnianym - Herring in linseed oil - Hering in Leinöl

Podawany z cebulką i ziemniaczkami - 120/100 g

Served with onion and potatoes - 120/100 g.

Serviert mit Zwiebeln und Kartoffeln - 120/100 g.

Cena: 25,00 zł

 

Dane kontaktowe:

Adres:

Rynek-Ratusz 24-27,
50-101 Wrocław

Godziny otwarcia:

Pon. - Śr.: 12:00 - 23:00
Czw.: 12:00 - 24:00
Pt. - Sob.: 12:00 - 2:00
Niedz.: 12:00 - 23:00

Działamy NA MIEJSCU i NA WYNOS!

Telefon:

+48 601 677 452

Email:

Napisz do nas!

Sprawdź także:

Facebook

Dostępne piwa:

Aktualnie dostępne piwa na miejscu i na wynos w Bierhalle Wrocław:

  • Pils
  • Weizen
  • Marcowe
  • Bock
  • Dunkel

Zapraszamy serdecznie!

Nasze marki:

 

bierhalle logo

pfr poir logo 600px

Otrzymano dofinasowanie na realizacje projektu finansowanego ze środków Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020 w ramach działania 3.4 Dotacje na kapitał obrotowy Programu Operacyjnego
Inteligentny Rozwój 2014-2020, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju. Numer umowy POIR.03.04.00-14-0764/20-00
Beneficjent : QLT Restaurant & Bar Sp. z o.o.
Wartość projektu: 118 547,46 pln ( sto osiemnaście tysięcy pięćset czterdzieści siedem złotych i 46/100)