Soczysta golonka z kociołka - Pork knuclke from a pot - Geschmorte Schweinshaxe
Soczysta gicz wieprzowa duszona w aromatach Puszczy Knyszyńskiej, podana z puree ziemniaczano-serowym, chrzanem i musztardą.
Juicy pork knuckle, stewed in the aromas of Knyszyn Wilderness, served with potato and cheese puree, horseradish and mustard.
Saftige Schweinshaxe, geschmort mit Bio-Kräutern aus Knyszyn Urwald, serviert mit Kartoffelpüree, Senf und Meerrettich.
Cena: 100 g / 14,00 zł
Chrupiąca golonka z pieca - Pork knuckle from the oven - Gebratene Schweinsaxe
Pieczona na chrupko gicz wieprzowa dla dwojga, podana z kapustą sauer (kapusta kiszona, cebula, kminek), ogórkami kiszonymi, chrzanem, musztardą i pieczonymi ziemniakami.
Crispy oven baked pork knuckle for two, served with sauerkraut (sauerkraut, onion, cumin), pickles, horseradish, mustard and baked potatoes.
Knusprig gebratene Schweinshaxe für zwei Personen, serviert mit Sauerkraut (Sauerkraut, Zwiebel und Kumin) sowie mit Gurken, Bratkartoffeln, Senf und Meerrettich.
Cena: 100 g / 14,00 zł
Legendarne żeberka wieprzowe pieczone w sosie BBQ - BBQ pork ribs - Legendäre Gebratene Schweinerippchen in BBQ Sosse
Wyśmienite pieczone żeberka, marynowane w sosie BBQ z dodatkiem aromatycznego imbiru i wędzonych śliwek. Podawane w towarzystwie frytek i z sorówką colesław - 350/100/150 g.
Delightfully baked ribs, marinated in BBQ sauce with a dash of aromatic ginger and smoked plums. Served with boat fries and coleslaw (white cabbage, carrot, onion, mayonnaise) - 350/100/150 g.
Köstliche gebratene Rippchen, mariniert in BBQ Soße mit aromatischem Ingwer und geräucherten Pflaumen, serviert mit Bratkartoffeln - 350/100/150 g.
Cena: 68,00 zł
Schabowy - Pork Chop - Schweinekotelett "Schabowy"
Tradycyjny schabowy podany ze smażonymi plastrami ziemniaków i pomidorami z cebulą - 150/180/180 g.
Traditional bone-in pork chop fried in lard, served with fried potato slices and tomatoes with onion - 150/180/180 g.
Traditionelles Schweinekotelett mit Knochen in Schmalz gebraten, serviert mit gebratenen Kartoffelscheiben und Tomaten mit Zwiebel - 150/180/180 g.
Cena: 45,00 zł
Sznycel gigant - Giant Schnitzel - Riesen Schnitzel
Schab w chrupiącej panierce podany z frytkami i cytryną - 225/180 g.
Pork chop in crunchy breadcrumbs, served with fries and lemon - 225/180 g.
Schweinekotelett in knusprigem Paniermehl, serviert mit Pommes und Zitrone - 225/180 g.
Cena: 48,00 zł
Polska kiełbasa z rusztu - Polish grilled sausage - Original Polnische Grillwurst
Oryginalna kiełbasa podawana z surówką z kiszonych ogórków oraz frtkami - 180/180/160 g.
Traditional polish sausage, served with a pickle salad and French fries - 180/180/160 g.
Polnische Wurst, serviert mit Sauergurkensalat und Pommes Frites - 180/180/160 g.
Cena: 41,00 zł
Słynny placek piwosza - Brewmaster's pancake (placek piwosza) - Berühmter Pfannkuchen eines Bierliebhabers
Placek ziemniaczany z gulaszem piwnym z mięsem wieprzowym i warzywami (cebula, pieczarki, marchew, seler) - 200 g.
Potato pancake with beer goulash with pork and vegetables (onion, mushrooms, carrot, celery, green peas) - 200 g.
Kartoffelpuffer mit Biergulasch und Schweinefleisch Gemüse (Zwiebel, Champignons, Möhre, Sellerie, Erbsen) - 200 g.
Cena: 43,00 zł
Pieprzny łosoś - Pepper salmon - Pikanter Lach
Pieczony filet z łososia z pieprzem, podawany z duszonym szpinakiem i puree ziemniaczano-serowym - 160/100/150 g.
Baked filet of salmon with pepper, served with stewed spinach and puree - 160/100/150 g.
Gebackenes Lachsfilet mit Pfeffer, serviert mit geschmortem Spinat und Käse- und Kartoffelpüree - 160/100/150 g.
Cena: 65,00 zł
Kurczak na ostro - Spicy chicken - Scharfes Hühnchen
Kawałki kurczaka w ostrej marynacie, podane z surówką colesław oraz frytkami i sosem czosnkowym. - 180/150 g.
Pieces of chicken in a spicy marinade, served with coleslaw, fries, and garlic sauce - 180/150 g.
Hühnchenstücke in einer würzigen Marinade, serviert mit Coleslaw Salate, Pommes und Knoblauchsauce - 150/150 g.
Cena: 42,00 zł