Soczysta golonka z kociołka - Pork knuclke from a pot
Soczysta gicz wieprzowa duszona w aromatach Puszczy Knyszyńskiej, podana z puree ziemniaczano-serowym, chrzanem i musztardą.
Juicy pork knuckle, stewed in the aromas of Knyszyn Wilderness, served with potato and cheese puree, horseradish and mustard.
Cena: 100 g / 12,00 zł
Chrupiąca golonka z pieca - Pork knuckle from the oven
Pieczona na chrupko gicz wieprzowa dla dwojga, podana z kapustą sauer (kapusta kiszona, cebula, kminek), ogórkami kiszonymi, chrzanem, musztardą i pieczonymi ziemniakami.
Crispy oven baked pork knuckle for two, served with sauerkraut (sauerkraut, onion, cumin), pickles, horseradish, mustard and baked potatoes.
Cena: 100 g / 13,00 zł
Legendarne żeberka wieprzowe pieczone w sosie BBQ - BBQ pork ribs
Wyśmienite pieczone żeberka, marynowane w sosie BBQ z dodatkiem aromatycznego imbiru i wędzonych śliwek. Podawane w towarzystwie frytek i z sorówką colesław - 350/100/150 g.
Delightfully baked ribs, marinated in BBQ sauce with a dash of aromatic ginger and smoked plums. Served with boat fries and coleslaw (white cabbage, carrot, onion, mayonnaise) - 350/100/150 g.
Cena: 59,00 zł
Schabowy - Pork Chop
Tradycyjny schabowy podany ze smażonymi plastrami ziemniaków i pomidorami z cebulą - 150/180/180 g.
Traditional bone-in pork chop fried in lard, served with fried potato slices and tomatoes with onion - 150/180/180 g.
Cena: 39,00 zł
Sznycel gigant - Giant Schnitzel
Schab w chrupiącej panierce podany z frytkami i cytryną - 225/180 g.
Pork chop in crunch breadcrumbs, served with fries and lemon - 225/180 g.
Cena: 43,00 zł
Polska kiełbasa z rusztu - Polish grilled sausage
Oryginalna kiełbasa podawana z surówką z kiszonych ogórków oraz frtkami - 180/180/160 g.
Traditional polish sausage, served with a pickle salad and French fries- 180/180/160 g.
Cena: 35,00 zł
Słynny placek piwosza - Brewmaster's pancake (placek piwosza)
Placek ziemniaczany z gulaszem piwnym z mięsem wieprzowym i warzywami (cebula, pieczarki, marchew, seler) - 200 g.
Potato pancake with beer goulash with pork and vegetables (onion, mushrooms, carrot, celery, green peas) - 200 g.
Cena: 39,00 zł
Pieprzny łosoś - Pepper salmon
Pieczony filet z łososia z pieprzem, podawany z duszonym szpinakiem i puree ziemniaczano-serowym - 160/100/150 g.
Baked fi let of salmon with pepper, served with stewed spinach and puree - 160/100/150 g.
Cena: 56,00 zł
Kurczak pieczony - Roasted chicken
Połówka pieczonego kurczaka, podana w towarzystwie chrupiących frytek - 400/150 g.
Half of a roasted chicken, served with crispy fries and paprika sauce - 400/150 g.
Cena: 36,00 zł