Na WIOSNĘ odświeżamy nasze PROMOCJE!!!
Po WIOSENNYM SPACERZE zapraszamy do Bierhalle na pyszną kawę oraz WYŚMIENITE DESERY w ATRAKCYJNYCH CENACH!
Po WIOSENNYM SPACERZE zapraszamy do Bierhalle na pyszną kawę oraz WYŚMIENITE DESERY w ATRAKCYJNYCH CENACH!
Jest piwem górnej fermentacji wytwarzanym według starej sztuki warzenia. Surowcami jest mieszanka specjalnych gatunków słodów jęczmiennych i słodu pszennego oraz drożdże, woda i chmiel.
"Bierhalle Altbier" charakteryzuje się ciemnomiedzianym odcieniem oraz intensywnym, słodowo-chmielowym zapachem. To piwo o dużej treściwości, silnie oddziałujące na kubki smakowe, a jednocześnie lekkie i musujące. Smak jest orzeźwiająco wytrawny i gorzki. Agresywna goryczka przeważa nad delikatną słodyczą ciemnego słodu.
Pijąc to piwo wyczuć można jego treść i pełność smaku. Jest to wynikiem specjalnie dobranej kompozycji sześciu gatunków słodu.
Silną goryczkę "Bierhalle Altbier" zawdzięcza specjalnie przygotowanemu sposobowi chmielenia.
Piwo "Bierhalle Altbier" zostało wyprodukowane przy użyciu wyłącznie naturalnych surowców: słodu jęczmiennego, wody, chmielu oraz drożdży górnej fermentacji.
Czas leżakowania: około 21 dni
Zawartość alkoholu: ok.4,8%
Ekstrakt: 12,5 Plato
Ilość kufelków ograniczona.
Bierhalle Rosalie jest starofrankońskim piwem dolnej fermentacji, obfitującym w smaki pochodzące z mieszaniny specjalnie wyselekcjonowanych bawarskich słodów.
Zachwycająca, lśniąca, rudo-miedziana barwa, charakterystyczny chmielowy aromat oraz zrównoważona goryczka spotyka się z wyjątkowo słodowym, unikalnym dla piwa Rosalie smakiem.
Pijąc to piwo wyczujecie Państwo jego treść i pełnię smaku aż do ostatniej kropli.
Piwo "Bierhalle Rosalie" zostało wyprodukowane przy użyciu wyłącznie naturalnych surowców: słodu, wody, chmielu oraz drożdży, a dwutlenek węgla pochodzi wyłącznie z naturalnego procesu fermentacji.
Ekstrakt: 12ºPlato.
Zawartość alkoholu: 5,0%
Czas leżakowania: 35 dni
Zapraszamy do Bierhalle!
Na naszych kranach długo oczekiwany Bierhalle Bock!
Jest mocnym ciemnym piwem dolnej fermentacji z większym udziałem ziarna i mniejszym stopniu odfermentowania. Dzięki temu uzyskuje większą treściwość oraz wyższą zawartość alkoholu.
Pijąc to piwo wyczuć można jego treść i pełność smaku. Doskonale zrównoważoną goryczkę przeplatającą się ze smakiem słodu oraz karmelem piwo to zawdzięcza długotrwałemu trwającemu powyżej 75 dni procesowi leżakowania.
Czas leżakowania: powyżej 75 dni.
Zawartość alkoholu: ok.6,7%
Ekstrakt: 16,5o Plato
Zapraszamy!
Aktualnie dostępne piwa na miejscu i na wynos w Bierhalle Kraków:
Zapraszamy serdecznie!
Currently available beer:
Otrzymano dofinasowanie na realizacje projektu finansowanego ze środków Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020 w ramach działania 3.4 Dotacje na kapitał obrotowy Programu Operacyjnego
Inteligentny Rozwój 2014-2020, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju. Numer umowy POIR.03.04.00-14-0764/20-00
Beneficjent : QLT Restaurant & Bar Sp. z o.o.
Wartość projektu: 118 547,46 pln ( sto osiemnaście tysięcy pięćset czterdzieści siedem złotych i 46/100)