Wrocław - Rynek-Ratusz 24-27

 

Kurczak na ostro

Kurczak na ostro - Hot chicken

Kawałki kurczaka w ostrej marynacie z surówką colesław (biała kapusta, marchew, cebula, majonez), z ryżem lub frytkami podawane z dwoma sosami - 180/150 g.

Chicken pieces in hot marinade with coleslaw salad (white cabbage, carrot, onion, mayonnaise), rice or Fren fries, served with two kinds of sauce - 180/150 g.

Cena: 29,99 zł

 

Żeberka wieprzowe w sosie BBQ

Żeberka wieprzowe w sosie BBQ - Pork ribs with BBQ sauce

Wyśmienite pieczone żeberka, marynowane w sosie BBQ z dodatkiem aromatycznego imbiru i wędzonych śliwek, w towarzystwie pieczonego ziemniaka i sałatki colesław (biała kapusta, marchew, cebula, majonez) - 350/100/150 g.

Excellent baked ribs, marinated in BBQ sauce with an addition of aromatic gingerand smoked plums, accompanied by a baked potato and coleslaw salad (white cabbage, carrot, onion, mayonnaise) - 350/100/150 g.

Cena: 44,99 zł

 

Placek piwosza

Placek piwosza - Beer drinker's potato cake

Placek ziemniaczany z gulaszem piwnym z mięsem wieprzowym i warzywami (cebula, pieczarki, marchew, seler, groszek zielony) - 200 g.

Potato cake with beer goulash with pork and vegetables (onion, musrhooms, carrot, celery, green peas) - 200 g.

Cena: 30,99 zł

 

Schabowy

Schabowy - Pork Chop

Tradycyjny schabowy ze smażonymi plastrami ziemniaków, podany z surówką z pomidorów i cebuli - 150/180/180 g.

Traditional pork chop with fried potato slices, served with tomato and onion salad - 150/180/180 g.

Cena: 29,99 zł

 

Tortilla z kurczakiem

Tortilla z kurczakiem -  Tortilla with chicken

Kurczak, ryż, papryka, sos barbecue i cebula zawinięte w tortillę, podane z kwaśną śmietaną i salsą pomidorową - 250/50 g.

Chicken, rice, pepper, barbecue sauce and onion wrapped into a trotilla, served with sour cream and tomato salsa - 250/50 g.

Cena: 25,99 zł

 

Golonka z kociołka

Golonka z kociołka - Pork hock from a pot

Soczysta gicz wieprzowa duszona w aromatach Puszczy Knyszyńskiej, podana z puree ziemniaczano-serowym, chrzanem i musztardą.

Juicy pork hock stewed in the aromas of the Knyszyn Forest, served with potato and cheese puree, horseradish and mustard.

Cena: 100 g / 7,99 zł

 

Golonka z pieca

Golonka z pieca - Pork hock from an oven

Pieczona na chrupko gicz wieprzowa dla dwojga, podana z kapustą sauer (kapusta kiszona, cebula, kminek), ogórkami kiszonymi, chrzanem, musztardą i pieczonymi ziemniakami.

Crispy baked pork hock for two, served with sauerkraut (sauerkraut, onion, caraway), pickled cucumbers, horseradish, mustard and baked potatoes.

Cena: 100 g / 8,99 zł

 

Sznycel cielęcy

Sznycel cielęcy - Calf schnitzel

Górka cielęca w chrupiącej panierce podana z cytryną i sałatką ziemniaczaną (ziemniaki, boczek, cebula, majonez) - 170/180 g.

Calf loin in crispy coating served with lemon and potato salad (potatoes, bacon, onion, mayonnaise) - 170/180 g.

Cena: 39,99 zł

 

Sznycel Holstein

Sznycel Holstein - Holstein schnitzel

Schab panierowany podawany z ziemniakami i jajkiem w koszulce oraz filecikiem anchovies - 150/180/50 g.

Loin of pork served with potatoes and a poached egg and with an anchovy fillet - 150/180/50 g.

Cena: 33,99 zł

 

Rib Eye Stek by Kurt

Rib Eye Stek by Kurt

Stek z rostbefu podawany z ziołowym sosem oraz pomidorkami confit (duszone na oliwie z przyprawami) - 280/40/60 g.

Rump steak served with herbal gravy and with confit tomatoes (stewed on olive with spices) - 280/40/60 g.

Cena: 49,99 zł

 

Kurczak ze szpinakiem

Kurczak ze szpinakiem - Chicken with spinach

Pierś z kurczaka faszerowana serem ricotta i szpinakiem podawana z ziemniaczanymi talarkami oraz marchewką, pietruszką i pieczonym pomidorem - 220/100/180 g.

Chicken breast stuffed with ricotta cheese and spinach, served with potato slices and carrot, parsley and a baked tomato - 220/100/180 g.

Cena: 29,99 zł

 

Talerz kiełbas

Talerz kiełbas - Plate of sausages

Zestaw tradycyjnych kiełbas niemieckich: Bratwurst Curry, Weisswurst, Norymberskie podane z sauerkraut (kapusta kiszona, cebula, kminek) - 140/140/100/180 g.

A set of traditional German sausagesL Bratwurst, Curry, Weisswurst, Nurnberger Bratwurst, served with sauerkraut (sauerkraut, onionm, caraway) - 140/140/100/180 g.

Cena: 29,99 zł

 

Kiełbasa z rusztu

Kiełbasa z rusztu - Grilled sausage

Polska kiełbasa podana z surówką z kiszonych ogórków oraz frytkami - 180/180/160 g.

Polish sausage served with salad from pickled cucumbers and with French fries- 180/180/160 g.

Cena: 27,99 zł

 

Frankfurterki

Frankfurterki - Frankfurters

Pyszne kiełbaski podawane na duszonej kapuście - 130/140 g.

Delicious sausages served on stewed cabbage - 130/140 g.

Cena: 21,99 zł

 

Kiełbaski norymberskie

Kiełbaski norymberskie - Nuremberg sausages

Pyszne kiełbaski podawane na duszonej kapuście - 130/140 g.

Delicious sausages served on stewed cabbage - 130/140 g.

Cena: 21,99 zł

 

Krewetki - Shrimps

Podawane w sosie maślano-czosnkowym i chrupiącą bagietką - 10 szt.

Served in a garlic butter sauce and crispy baguette - 10 pcs.

Cena: 39,99 zł

 

 

Pierogi ruskie

Pierogi ruskie - "Ruthenian" dumplings

Ręcznie lepione pierogi z farszem serowo-ziemniaczanym z okrasą z boczku i cebuli - 8 szt./280 g.

Handmade dumplings with cottage cheese and potato filling, served with melted pork fat, bacon and onion - 8 pcs./280 g.

Cena: 19,99 zł

 

Pielmienie

Pielmienie

Oryginalne ukraińskie pierogi z mięsem podawane z kwaśną śmietaną. Gotowane lub smażone - 8 szt./280 g .

Originalk Ukrainian dumplings with meat served with sour cream. Boilded or fried - 8 pcs./280 g.

Cena: 25,99 zł

 

Mix pierogów

Mix pierogów - Mic of dumplings

Pierogi ruskie i pielmienie - 8 szt./280 g.

Ruthenian dumplings (with cottage cheese and potato filling) and pelmeni - 8 pcs./280 g.

Cena: 25,99 zł

 

Bierhalle Burger

Bierhalle Burger

Mięso wołowe mielone, słonina, pomidor, ogórek konserwowy, cebula czerwona, sałata lodowa - 200/40/35 g.

Minced beef, fatback, tomato, pickled cucumber, red onion, iceberg lettuce - 200/40/35 g.

Cena: 29,99 zł

 

Sałatka Cezar

Sałatka Cezar - Cesar salad

Grillowana pierś kurczaka podana na sałacie rzymskiej z grzankami, pomidorem i dressingiem z anchovies - 150/200 g.

Grilled chicken breast served on romaine lettuce with croutons, tomato and anchovy dressing - 150/200 g.

Cena: 25,99 zł

 

Sałatka Piwowar

Sałatka Piwowar - Brewer's salad

Kolorowa sałata z nutą bawarskiego sosu posypana pieczonym kurczakiem, serem żółtym, jajkiem i grzankami - 100/280 g.

Colorful salad with a flovour of Bavarian sauce, sprinkled with baked chicken, cheese, egg and croutons - 100/280 g.

Cena: 29,99 zł

 

Sałatka ze szpinakiem i łososiem

Sałatka ze szpinakiem i łososiem - Spinach and salmon salad

Różyczki z łososia na świeżych liściach szpinaku z serem pleśniowym, pomidorami koktajlowymi, prażonymi ziarnami słonecznika i dressingiem musztardowo-miodowym - 100/150 g.

Salmon roses on fresh spinach leaves with mould cheese, cherry tomatoes, roasted sunflower seeds and mustard and honey dressing - 100/150 g.

Cena: 32,99 zł

 

Grillowane warzywa

Grillowane warzywa - Grilled vegetables

Bakłażan, cukinia, papryka, pieczarka, cebula prosto z rusztu z ciemnym kremem balsamicznym i grzanką - 250/50 g.

Aubergine, courgette, pepper, mushrooms, onion straight from the grill with dark balsamic cream sauce and a toast - 250/50 g.

Cena: 14,99 zł

 

Kanapka wegetariańska Kurta

Kanapka wegetariańska Kurta - Kurt's vegetarian sandwich

Świeża bułka z pysznym musem (bakłażan, pomidor, cebula, czosnek), sałatą lodową, pieczarkami, suszonymi pomidorami oraz piklami (marchew, kalafior, papryka) - 100/80/60 g.

Fresh roll with deliciuos mousse (aubergine, tomato, onion, garlic), icberg lettuce, mushrooms, dried tomatoes and pickles (carrot, cauliflower, pepper) - 100/80/60 g.

Cena: 19,99 zł

 

Pstrąg cytrynowo-kaparowy

Pstrąg cytrynowo-kaparowy - Lemon and caper trout

Smażony pstrąg podawany z sosem cytrynowo-kaparowym oraz ziemniakami - 300/100 g.

Fried trout served with lemon and caper sauce and potatoes - 300/100 g.

Cena: 39,99 zł

 

Pieprzny łosoś

Pieprzny łosoś - Pepper salmon

Pieczony filet z łososia z pieprzem podawany z duszonym szpinakiem i ziemniakami - 160/100/50 g.

Baked salmon fillet with pepper served with stewed spinach and potatoes - 160/100/50 g.

Cena: 37,99 zł

 

Dane kontaktowe:

Adres:

Rynek-Ratusz 24-27,
50-101 Wrocław

Godziny otwarcia:

Pon. - Śr.: 12:00 - 23:00
Czw.: 12:00 - 24:00
Pt. - Sob.: 11:00 - 24:00
Niedz.: 11:00 - 23:00

Telefon:

+48 601 677 452
+48 71 344 30 60

Email:

Napisz do nas!

Sprawdź także:

Facebook

Dostępne piwa:

Aktualnie dostępne piwa na miejscu i na wynos w Bierhalle Wrocław:

  • Pils
  • Weizen
  • Marcowe
  • Altbier

Zapraszamy serdecznie!

Nasze marki:

browarmia logo

bierhalle logo

Szukasz pracy?
Napisz do nas

Przeczytaj, jak przetwarzamy twoje dane!

 

Firma QLT Restaurant Bar Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, przywiązuje szczególną wagę do poszanowania prywatności oraz ochrony danych osobowych. Każda osoba ma prawo wiedzieć jakie dane pozyskujemy, gdzie je przechowujemy, w jaki sposób z nich korzystamy, w jakim celu, oraz jakie jest ich źródło oraz okres przechowywania.

 

 

 

Na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólnego rozporządzenia o ochronie danych), Dz.U.UE.L.2016.119.1, ), Ustawy z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. 2018 poz. 1000) uprzejmie informujemy:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest QLT Restaurant Bar Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w 00-175 Warszawa, Al. Jana Pawła II 82 lok. R4
  2. Administrator danych powołał Inspektora Ochrony Danych, z którym kontaktować można się w następujący sposób:
    1. listownie - pod adresem: Al. Jana Pawła II 82, lok. R8, 00-175 Warszawa,
    2. telefonicznie - dzwoniąc pod numer +48 601 796 947,
    3. mailowo - pisząc na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celach: marketingu bezpośredniego dotyczącego własnych produktów i usług oraz newslettera (o ilę taką opcję Pani/Pan wybierze).
  4. Pani/Pana dane osobowe mogą być przekazane do firmy zewnętrznej w przypadku korzystania z opcji newslettera, która w naszym imieniu świadczy usługi newsletterowe i z którą mamy podpisane umowy w tym umowy na powierzenie przetwarzania danych. W chwili obecnej firmą tą jest Studio Komputerowe FAT z siedzibą w 64-100 Leszno, ul. Grunwaldzka 89/7, mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., tel. +48 792 111 855.
  5. Pani/Pana dane osobowe przechowywane będą bezterminowo do chwili wycofania zgody / wypisania się z newslettera, a w przypadku formularza kontaktowego tylko na czas niezbędny do przetworzenia zgłoszenia/zapytania.
  6. Każda osoba, której dane osobowe są przetwarzane posiada następujące prawa:
    1. wglądu do swoich danych,
    2. zmiany swoich danych, ich sprostowania lub usunięcia,
    3. wycofania zgody na przetwarzanie danych lub jej ograniczenia,
    4. przeniesienia danych do innego administratora danych,
    5. wniesienia sprzeciwu wobec takiego przetwarzania,
    6. wniesienia skargi do organu nadzorczego w przypadku uznania, że przetwarzanie danych osobowych bezpośrednio mnie dotyczących narusza przepisy Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r.), Ustawy z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. 2018 poz. 1000)
  7. Podanie Pani/Pana danych osobowych jest dobrowolne.