Soczysta golonka z kociołka - Pork hock from a pot
Soczysta gicz wieprzowa duszona w aromatach Puszczy Knyszyńskiej, podana z puree ziemniaczano-serowym, chrzanem i musztardą.
Juicy pork hock stewed in the aromas of the Knyszyn Forest, served with potato and cheese puree, horseradish and mustard.
Cena: 100 g / 11,00 zł
Chrupiąca golonka z pieca - Pork hock from an oven
Pieczona na chrupko gicz wieprzowa dla dwojga, podana z kapustą sauer (kapusta kiszona, cebula, kminek), ogórkami kiszonymi, chrzanem, musztardą i pieczonymi ziemniakami.
Crispy oven baked pork knuckle for two, served with sauerkraut (sauerkraut, onion, caraway), pickles, horseradish, mustard and baked potatoes.
Cena: 100 g / 11,00 zł
Legendarne żeberka wieprzowe pieczone w sosie BBQ - BBQ pork ribs
Wyśmienite pieczone żeberka, marynowane w sosie BBQ z dodatkiem aromatycznego imbiru i wędzonych śliwek. Podawane w towarzystwie frytek łódeczek - 350/100/150 g.
Delightfully baked ribs, marinated in BBQ sauce with a dash of aromatic ginger and smoked plums. Served with boat fries and coleslaw (wjite cabbage, carrot, onion, mayonnaise) - 350/100/150 g.
Cena: 50,00 zł
Schabowy - Pork Chop
Tradycyjny schabowy ze smażonymi plastrami ziemniaków, podany z surówką z pomidorów i cebuli - 150/180/180 g.
Traditional pork chop with fried potato slices, served with tomato and onion salad - 150/180/180 g.
Cena: 35,00 zł
Schabowy po królewsku - Royal pork chop
Schabowy z kością, smażony na smalcu, podany z ziemniakami z wody i pikantną kapustą z chorizo - 160/180/180 g.
Bone in pork chop, served with boiled potatoes and a spicy chorizo cabbage - 160/180/180 g.
Cena: 45,00 zł
Polska kiełbasa z rusztu - Polish grilled sausage
Oryginalna kiełbasa podawana z surówką z kiszonych ogórków oraz frttkami - 180/180/160 g.
Traditional polish sausage served with a pickle salad and French fries- 180/180/160 g.
Cena: 32,00 zł
Słynny placek piwosza - Brewmaster's pancake
Placek ziemniaczany z gulaszem piwnym z mięsem wieprzowym i warzywami (cebula, pieczarki, marchew, seler, groszek zielony) - 200 g.
Potato pancake with beer goulash with pork and vegetables (onion, musrhooms, carrot, celery, green peas) - 200 g.
Cena: 35,00 zł
Bierhalle Burger
Soczyste mięso wołowe mielone, słonina, pomidory, ogórek konserwowy, cebula czerwona, sałata lodowa. Podawany z frytkami i surówką colesław - 200/40/35 g.
Minced beef, fatback, tomato, pickled cucumber, red onion, iceberg lettuce - 200/40/35 g.
Cena: 33,00 zł
Pieprzny łosoś - Pepper salmon
Pieczony filet z łososia z pieprzem podawany z duszonym szpinakiem i puree ziemniaczano-serowym - 160/100/50 g.
Baked filet of salmon with pepper, served with stewed spinach and puree - 160/100/50 g.
Cena: 49,00 zł
Kurczak pieczony - Roasted chicken
Połówka pieczonego kurczaka, podana w towarzystwie chrupiących frytek i sosu paprykowego - 400/150 g.
Half of a roasted chicken, served with crispy fries and paprika sauce - 250/50 g.
Cena: 26,00 zł
Pierogi ruskie - Russian Pierogi
Ręcznie lepione pierogi z farszem serowo-ziemniaczanym z okrasą z boczku i cebuli - 8 szt./280 g.
Handmade dumplings with cottage cheese and potato filling, served with melted pork fat, bacon and onion - 8 pcs./280 g.
Cena: 29,00 zł
Pierogi z mięsem - Meat pierogi
Gotowane lub smażone tradycyjne pierogi z gotowanym mięsem wieprzowym i duszoną cebulą. - 8 szt./280 g .
Handcrafted pierogi with beef-pork stuffing. Pan fried or boiled - 8 pcs./280 g.
Cena: 29,00 zł