Kraków - Mały Rynek 7

Program Operacyjny Inteligentny Rozwój

 

Golonka z kociołka

Soczysta golonka z kociołka - Pork knuclke from a pot

Soczysta gicz wieprzowa duszona w aromatach Puszczy Knyszyńskiej, podana z puree ziemniaczano-serowym, chrzanem i musztardą.

Juicy pork knuckle, stewed in the aromas of Knyszyn Wilderness, served with potato and cheese puree, horseradish and mustard.

Cena: 100 g / 11,00 zł

 

Golonka z pieca

Chrupiąca golonka z pieca - Pork knuckle from the oven

Pieczona na chrupko gicz wieprzowa dla dwojga, podana z kapustą sauer (kapusta kiszona, cebula, kminek), ogórkami kiszonymi, chrzanem, musztardą i pieczonymi ziemniakami.

Crispy oven baked pork knuckle for two, served with sauerkraut (sauerkraut, onion, cumin), pickles, horseradish, mustard and baked potatoes.

Cena: 100 g / 11,00 zł

 

Żeberka wieprzowe w sosie BBQ

Legendarne żeberka wieprzowe pieczone w sosie BBQ - BBQ pork ribs

Wyśmienite pieczone żeberka, marynowane w sosie BBQ z dodatkiem aromatycznego imbiru i wędzonych śliwek. Podawane w towarzystwie frytek łódeczek - 350/100/150 g.

Delightfully baked ribs, marinated in BBQ sauce with a dash of aromatic ginger and smoked plums. Served with boat fries and coleslaw (white cabbage, carrot, onion, mayonnaise) - 350/100/150 g.

Cena: 55,00 zł

 

Schabowy

Schabowy - Pork Chop

Tradycyjny schabowy z kością smażony na smalcu, podany ze smażonymi plastrami ziemniaków i pomidorami z cebulą - 160/180/180 g.

Traditional bone-in pork chop fried in lard, served with fried potato slices and tomatoes with onion - 150/180/180 g.

Cena: 37,00 zł

 

Kiełbasa z rusztu

Polska kiełbasa z rusztu - Polish grilled sausage

Oryginalna kiełbasa podawana z surówką z kiszonych ogórków oraz frtkami - 180/180/160 g.

Traditional polish sausage, served with a pickle salad and French fries- 180/180/160 g.

Cena: 34,00 zł

 

Słynny placek piwosza - Brewmaster's pancake (placek piwosza)

Placek ziemniaczany z gulaszem piwnym z mięsem wieprzowym i warzywami (cebula, pieczarki, marchew, seler, groszek zielony) - 200 g.

Potato pancake with beer goulash with pork and vegetables (onion, mushrooms, carrot, celery, green peas) - 200 g.

Cena: 36,00 zł

 

Pieprzny łosoś - Pepper salmon

Pieczony filet z łososia z pieprzem, podawany z duszonym szpinakiem i puree ziemniaczano-serowym - 160/100/150 g.

Baked fi let of salmon with pepper, served with stewed spinach and puree - 160/100/150 g.

Cena: 49,00 zł

 

Kurczak pieczony - Roasted chicken

Połówka pieczonego kurczaka, podana w towarzystwie chrupiących frytek i sosu paprykowego - 400/150 g.

Half of a roasted chicken, served with crispy fries and paprika sauce - 400/150 g.

Cena: 26,00 zł

 

Pierogi ruskie

Pierogi ruskie - Russian Pierogi

Ręcznie lepione pierogi z farszem serowo-ziemniaczanym z okrasą z boczku i cebuli - 8 szt./280 g.

Handmade dumplings with cottage cheese and potato filling, served with melted pork fat, bacon and onion - 8 pcs./280 g.

Cena: 29,00 zł

 

Pierogi z mięsem - Meat pierogi

Gotowane lub smażone tradycyjne pierogi z gotowanym mięsem wieprzowym i duszoną cebulą - 8 szt./280 g .

Handcrafted pierogi with beef-pork stuffing. Pan fried or boiled - 8 pcs./280 g.

Cena: 29,00 zł

 

Dane kontaktowe:

Adres:

Mały Rynek 7,
31-042 Kraków

Godziny otwarcia:

Pon. - Czw.: 11:00 - 23:00
Pt. - Sob.: 11:00 - 24:00
Niedz.: 11:00 - 23:00

Telefon:

+48 517 382 642

Email:

Napisz do nas!

Sprawdź także:

Facebook

Dostępne piwa:

Aktualnie dostępne piwa na miejscu i na wynos w Bierhalle Kraków:

  • Pils
  • Marcowe
  • Weizen
  • Witbier
  • Altbier

Zapraszamy serdecznie!

Nasze marki:

browarmia logo

bierhalle logo

Szukasz pracy?
Napisz do nas