Kraków - Mały Rynek 7

 

Kurczak na ostro

Kurczak na ostro - Hot chicken

Kawałki kurczaka w ostrej marynacie z surówką colesław (biała kapusta, marchew, cebula, majonez), z ryżem lub frytkami podawane z dwoma sosami - 180/150 g.

Chicken pieces in hot marinade with coleslaw salad (white cabbage, carrot, onion, mayonnaise), rice or Fren fries, served with two kinds of sauce - 180/150 g.

Cena: 29,99 zł

 

Żeberka wieprzowe w sosie BBQ

Żeberka wieprzowe w sosie BBQ - Pork ribs with BBQ sauce

Wyśmienite pieczone żeberka, marynowane w sosie BBQ z dodatkiem aromatycznego imbiru i wędzonych śliwek, w towarzystwie pieczonego ziemniaka i sałatki colesław (biała kapusta, marchew, cebula, majonez) - 350/100/150 g.

Excellent baked ribs, marinated in BBQ sauce with an addition of aromatic gingerand smoked plums, accompanied by a baked potato and coleslaw salad (white cabbage, carrot, onion, mayonnaise) - 350/100/150 g.

Cena: 44,99 zł

 

Placek piwosza

Placek piwosza - Beer drinker's potato cake

Placek ziemniaczany z gulaszem piwnym z mięsem wieprzowym i warzywami (cebula, pieczarki, marchew, seler, groszek zielony) - 200 g.

Potato cake with beer goulash with pork and vegetables (onion, musrhooms, carrot, celery, green peas) - 200 g.

Cena: 30,99 zł

 

Schabowy

Schabowy - Pork Chop

Tradycyjny schabowy ze smażonymi plastrami ziemniaków, podany z surówką z pomidorów i cebuli - 150/180/180 g.

Traditional pork chop with fried potato slices, served with tomato and onion salad - 150/180/180 g.

Cena: 29,99 zł

 

Tortilla z kurczakiem

Tortilla z kurczakiem -  Tortilla with chicken

Kurczak, ryż, papryka, sos barbecue i cebula zawinięte w tortillę, podane z kwaśną śmietaną i salsą pomidorową - 250/50 g.

Chicken, rice, pepper, barbecue sauce and onion wrapped into a trotilla, served with sour cream and tomato salsa - 250/50 g.

Cena: 25,99 zł

 

Golonka z kociołka

Golonka z kociołka - Pork hock from a pot

Soczysta gicz wieprzowa duszona w aromatach Puszczy Knyszyńskiej, podana z puree ziemniaczano-serowym, chrzanem i musztardą.

Juicy pork hock stewed in the aromas of the Knyszyn Forest, served with potato and cheese puree, horseradish and mustard.

Cena: 100 g / 7,99 zł

 

Golonka z pieca

Golonka z pieca - Pork hock from an oven

Pieczona na chrupko gicz wieprzowa dla dwojga, podana z kapustą sauer (kapusta kiszona, cebula, kminek), ogórkami kiszonymi, chrzanem, musztardą i pieczonymi ziemniakami.

Crispy baked pork hock for two, served with sauerkraut (sauerkraut, onion, caraway), pickled cucumbers, horseradish, mustard and baked potatoes.

Cena: 100 g / 8,99 zł

 

Sznycel cielęcy

Sznycel cielęcy - Calf schnitzel

Górka cielęca w chrupiącej panierce podana z cytryną i sałatką ziemniaczaną (ziemniaki, boczek, cebula, majonez) - 170/180 g.

Calf loin in crispy coating served with lemon and potato salad (potatoes, bacon, onion, mayonnaise) - 170/180 g.

Cena: 39,99 zł

 

Sznycel Holstein

Sznycel Holstein - Holstein schnitzel

Schab panierowany podawany z ziemniakami i jajkiem w koszulce oraz filecikiem anchovies - 150/180/50 g.

Loin of pork served with potatoes and a poached egg and with an anchovy fillet - 150/180/50 g.

Cena: 33,99 zł

 

Rib Eye Stek by Kurt

Rib Eye Stek

Stek z rostbefu podawany z ziołowym sosem oraz pomidorkami confit (duszone na oliwie z przyprawami) - 280/40/60 g.

Rump steak served with herbal gravy and with confit tomatoes (stewed on olive with spices) - 280/40/60 g.

Cena: 49,99 zł

 

Kurczak ze szpinakiem

Kurczak ze szpinakiem - Chicken with spinach

Pierś z kurczaka faszerowana serem ricotta i szpinakiem podawana z ziemniaczanymi talarkami oraz marchewką, pietruszką i pieczonym pomidorem - 220/100/180 g.

Chicken breast stuffed with ricotta cheese and spinach, served with potato slices and carrot, parsley and a baked tomato - 220/100/180 g.

Cena: 29,99 zł

 

Talerz kiełbas

Talerz kiełbas - Plate of sausages

Zestaw tradycyjnych kiełbas niemieckich: Bratwurst Curry, Weisswurst, Norymberskie podane z sauerkraut (kapusta kiszona, cebula, kminek) - 140/140/100/180 g.

A set of traditional German sausagesL Bratwurst, Curry, Weisswurst, Nurnberger Bratwurst, served with sauerkraut (sauerkraut, onionm, caraway) - 140/140/100/180 g.

Cena: 29,99 zł

 

Kiełbasa z rusztu

Kiełbasa z rusztu - Grilled sausage

Polska kiełbasa podana z surówką z kiszonych ogórków oraz frytkami - 180/180/160 g.

Polish sausage served with salad from pickled cucumbers and with French fries- 180/180/160 g.

Cena: 27,99 zł

 

Frankfurterki

Frankfurterki - Frankfurters

Pyszne kiełbaski podawane na duszonej kapuście - 130/140 g.

Delicious sausages served on stewed cabbage - 130/140 g.

Cena: 21,99 zł

 

Kiełbaski norymberskie

Kiełbaski norymberskie - Nuremberg sausages

Pyszne kiełbaski podawane na duszonej kapuście - 130/140 g.

Delicious sausages served on stewed cabbage - 130/140 g.

Cena: 21,99 zł

 

Krewetki - Shrimps

Podawane w sosie maślano-czosnkowym i chrupiącą bagietką - 10 szt.

Served in a garlic butter sauce and crispy baguette - 10 pcs.

Cena: 39,99 zł

 

Pierogi ruskie

Pierogi ruskie - "Ruthenian" dumplings

Ręcznie lepione pierogi z farszem serowo-ziemniaczanym z okrasą z boczku i cebuli - 8 szt./280 g.

Handmade dumplings with cottage cheese and potato filling, served with melted pork fat, bacon and onion - 8 pcs./280 g.

Cena: 19,99 zł

 

Pielmienie

Pielmienie

Oryginalne ukraińskie pierogi z mięsem podawane z kwaśną śmietaną. Gotowane lub smażone - 8 szt./280 g .

Originalk Ukrainian dumplings with meat served with sour cream. Boilded or fried - 8 pcs./280 g.

Cena: 25,99 zł

 

Mix pierogów

Mix pierogów - Mix of dumplings

Pierogi ruskie i pielmienie - 8 szt./280 g.

Ruthenian dumplings (with cottage cheese and potato filling) and pelmeni - 8 pcs./280 g.

Cena: 25,99 zł

 

Bierhalle Burger

Bierhalle Burger

Mięso wołowe mielone, słonina, pomidor, ogórek konserwowy, cebula czerwona, sałata lodowa - 200/40/35 g.

Minced beef, fatback, tomato, pickled cucumber, red onion, iceberg lettuce - 200/40/35 g.

Cena: 29,99 zł

 

Sałatka Cezar

Sałatka Cezar - Cesar salad

Grillowana pierś kurczaka podana na sałacie rzymskiej z grzankami, pomidorem i dressingiem z anchovies - 150/200 g.

Grilled chicken breast served on romaine lettuce with croutons, tomato and anchovy dressing - 150/200 g.

Cena: 25,99 zł

 

Sałatka Piwowar

Sałatka Piwowar - Brewer's salad

Kolorowa sałata z nutą bawarskiego sosu posypana pieczonym kurczakiem, serem żółtym, jajkiem i grzankami - 100/280 g.

Colorful salad with a flovour of Bavarian sauce, sprinkled with baked chicken, cheese, egg and croutons - 100/280 g.

Cena: 29,99 zł

 

Sałatka ze szpinakiem i łososiem

Sałatka ze szpinakiem i łososiem - Spinach and salmon salad

Różyczki z łososia na świeżych liściach szpinaku z serem pleśniowym, pomidorami koktajlowymi, prażonymi ziarnami słonecznika i dressingiem musztardowo-miodowym - 100/150 g.

Salmon roses on fresh spinach leaves with mould cheese, cherry tomatoes, roasted sunflower seeds and mustard and honey dressing - 100/150 g.

Cena: 32,99 zł

 

Grillowane warzywa

Grillowane warzywa - Grilled vegetables

Bakłażan, cukinia, papryka, pieczarka, cebula prosto z rusztu z ciemnym kremem balsamicznym i grzanką - 250/50 g.

Aubergine, courgette, pepper, mushrooms, onion straight from the grill with dark balsamic cream sauce and a toast - 250/50 g.

Cena: 14,99 zł

 

Kanapka wegetariańska Kurta

Kanapka wegetariańska - Vegetarian sandwich

Świeża bułka z pysznym musem (bakłażan, pomidor, cebula, czosnek), sałatą lodową, pieczarkami, suszonymi pomidorami oraz piklami (marchew, kalafior, papryka) - 100/80/60 g.

Fresh roll with deliciuos mousse (aubergine, tomato, onion, garlic), icberg lettuce, mushrooms, dried tomatoes and pickles (carrot, cauliflower, pepper) - 100/80/60 g.

Cena: 19,99 zł

 

Pstrąg cytrynowo-kaparowy

Pstrąg cytrynowo-kaparowy - Lemon and caper trout

Smażony pstrąg podawany z sosem cytrynowo-kaparowym oraz ziemniakami - 300/100 g.

Fried trout served with lemon and caper sauce and potatoes - 300/100 g.

Cena: 39,99 zł

 

Pieprzny łosoś

Pieprzny łosoś - Pepper salmon

Pieczony filet z łososia z pieprzem podawany z duszonym szpinakiem i ziemniakami - 160/100/50 g.

Baked salmon fillet with pepper served with stewed spinach and potatoes - 160/100/50 g.

Cena: 37,99 zł

 

Dane kontaktowe:

Adres:

Mały Rynek 7,
31-042 Kraków

Godziny otwarcia:

Pon. - Śr.: 12:00 - 23:00
Czw.: 12:00 - 24:00
Pt. - Sob.: 12:00 - 1:00
Niedz.: 12:00 - 23:00

Telefon:

+48 517 382 642

Email:

Napisz do nas!

Sprawdź także:

Facebook

Dostępne piwa:

Aktualnie dostępne piwa na miejscu i na wynos w Bierhalle Kraków:

  • Pils
  • Marcowe
  • Weizen
  • Bock

Zapraszamy serdecznie!

Nasze marki:

browarmia logo

bierhalle logo

Szukasz pracy?
Napisz do nas