Wrocław - Rynek-Ratusz 24-27

Piwo Bierhalle Stout, jest piwem górnej fermentacji. Mocno wyczuwalne aromaty kawowe, palonego jęczmienia, może posiadać delikatne nuty kakaowe, drugoplanowe zbożowe. Barwa ciemno-czarna. Piana gęsta, brązowa (żółtobrązowa), utrzymująca się dość długo.

W smaku miarkowanie palone, zbożowa ostrość, wraz z umiarkowaną kwasowością, oraz średnią goryczką chmielową. Wytrawny kakaowy finisz który pochodzi od palonego zboża. Mogą być wyczuwalne smaki gorzko-słodkiej albo gorzkiej czekolady wyczuwalnej na podniebieniu, utrzymującej się do finiszu. Treściwość średnio pełna wraz z kremowym charakterem. Nagazowanie niskie. Mimo wysokiej goryczki i dużego zasypu zbóż ciemnych to piwo w odczuciu jest niesamowicie gładkie. Może zawierać lekkie odczucie ściągania wynikające z użycia palonego zboża. Proces leżakowania trwa około miesiąca.

Styl wyewoluował jako efekt próby przejęcia sukcesu London Porter. Oryginalnie był bardziej pełny i treściwy. Kiedy browar oferował stouta i portera, stout był zawsze mocniejszym piwem (oryginalnie było nazywane Stout Porter).

Piwo Bierhalle Stout zostało wyprodukowane przy użyciu wyłącznie naturalnych surowców: słodu jęczmiennego, płatków owsianych, miękkiej wody, aromatycznych szlachetnych odmian chmielu oraz drożdży górnej fermentacji.

Czas leżakowania: około 25 dni
Zawartość alkoholu: ok.5,2%
Ekstrakt: 12,8o Plato

Dane kontaktowe:

Adres:

Rynek-Ratusz 24-27,
50-101 Wrocław

Godziny otwarcia:

Pon. - Śr.: 12:00 - 23:00
Czw.: 12:00 - 24:00
Pt. - Sob.: 12:00 - 2:00
Niedz.: 12:00 - 23:00

Telefon:

+48 601 677 452

Email:

Napisz do nas!

Sprawdź także:

Facebook

Dostępne piwa:

Aktualnie dostępne piwa na miejscu i na wynos w Bierhalle Wrocław:

  • Pils
  • Weizen
  • Marcowe
  • Doppelbock
  • Stout

Zapraszamy serdecznie!

Nasze marki:

browarmia logo

bierhalle logo

Szukasz pracy?
Napisz do nas