Warszawa - Arkadia - Al. Jana Pawła II 82

Piwo "Bierhalle Maibock", jest piwem dolnej fermentacji, warzone przede wszystkim ze słodów pilzneńskiego i niewielkim dodatkiem monachijskiego, które nadają piwu charakteru i ciemnozłotą barwę.

W procesie produkcji stosowana jest skomplikowana metoda dwuwarowej dekokcji zacieru, mająca na celu uzyskanie jak największej ilości surowca do fermentacji. Stosuje się tylko szlachetne odmiany chmielu.

Proces leżakowania trwa około dwóch miesięcy. Po tym czasie gotowe piwo jest delikatne i zrównoważone o owocowo-ziołowo-słodowym charakterze wynikającym z zastosowanych słodów i chmieli. Po nalaniu tworzy wysoką gęstą, kremową, białą pianę. W piwie tym znaczny udział ma słodkawy, słodowy smak ustępujący miejsca chmielowej goryczce przechodzącej do wytrawnego finiszu.

Piwo "Bierhalle Maibock" zostało wyprodukowane przy użyciu wyłącznie naturalnych surowców: słodu, miękkiej wody, aromatycznych szlachetnych odmian chmielu oraz drożdży dolnej fermentacji

Czas leżakowania około 60 dni
Zawartość alkoholu: ok.6,7%
Ekstrakt: 16,5o Plato

Dane kontaktowe:

Adres:

Al. Jana Pawła II 82, lok.R4,
00-175 Warszawa

Godziny otwarcia:

Pon. - Czw.: 11:00 - 23:00
Pt. - Sob.: 11:00 - 24:00
Niedz. handlowe: 11:00 - 23:00
Niedz. niehandlowe: 11:00 - 21:00

Telefon:

+48 22 323 68 55
+48 601 677 962

Fax:

+48 22 323 68 57

Email:

Napisz do nas!

Sprawdź także:

Facebook

Dostępne piwa:

Aktualnie dostępne piwa na miejscu i na wynos w Bierhalle Warszawa Al. Jana Pawła II 82, lok.R4:

  • Pils
  • Marcowe
  • Weizen
  • Maibock

Zapraszamy serdecznie!

Nasze marki:

browarmia logo

bierhalle logo

Szukasz pracy?
Napisz do nas