Jest piwem górnej fermentacji wytwarzanym według starej sztuki warzenia. Surowcami jest mieszanka specjalnych gatunków słodów jęczmiennych i słodu pszennego oraz drożdże, woda i chmiel.

"Bierhalle Altbier" charakteryzuje się ciemnomiedzianym odcieniem oraz intensywnym, słodowo-chmielowym zapachem. To piwo o dużej treściwości, silnie oddziałujące na kubki smakowe, a jednocześnie lekkie i musujące. Smak jest orzeźwiająco wytrawny i gorzki. Agresywna goryczka przeważa nad delikatną słodyczą ciemnego słodu.

Pijąc to piwo wyczuć można jego treść i pełność smaku. Jest to wynikiem specjalnie dobranej kompozycji sześciu gatunków słodu.

Silną goryczkę "Bierhalle Altbier" zawdzięcza specjalnie przygotowanemu sposobowi chmielenia.

Piwo "Bierhalle Altbier" zostało wyprodukowane przy użyciu wyłącznie naturalnych surowców: słodu jęczmiennego, wody, chmielu oraz drożdży górnej fermentacji.

Czas leżakowania: około 21 dni
Zawartość alkoholu: ok.4,8%
Ekstrakt: 12,5 Plato

Ilość kufelków ograniczona.